Hoe Kies Je De Ideale Tuinset Voor In Jouw Tuin? - E-woodproducts.be

Published Feb 17, 22
6 min read

Picknick - Bouw Je Tuinhuis - E-woodproducts.be

Hier vind je de mooiste  Picknicktafels

Nu de zon meer gaat schijnen, trekken we weer meer naar buiten. Het buitenleven lonkt! Maar hoe geniet je optimaal van die buitenlucht in jouw situatie? Wij helpen je met een paar praktische tips om de beste tuinmeubelen uit te zoeken voor jouw tuin! De basisopstelling kiezen De belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen als je op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen is wel: wat ga je doen in je tuin? Ben jij iemand die lekker wil kletsen en af en toe een gezelschapsspel wil spelen of ben je iemand die juist regelmatig buiten wil eten? Dat kan bijvoorbeeld al een verschil zijn tussen een loungeset en een dinerset.

Kijk naar de beschikbare ruimte Bij het zoeken naar de ideale set moet je rekening houden met de beschikbare ruimte. Een loungeset zet je meestal in een L-vorm neer (hoewel je deze ook kunt aanvullen met relaxfauteuils of andere stoelen). Een opstelling in een L-vorm geeft je meer ruimte in de tuin.

De meeste loungesets hebben een dichte leuning, waardoor je een soort ‘scheidingswand’ maakt in je tuin. Een fijne afbakening voor een knusse zithoek! Wil je strandstoelen? Dan moet je rekening houden met een flink oppervlak, aangezien deze stoelen vaak al in een halve ligstand zijn ingesteld. Een dinerset heeft daarentegen een vierkant vlak nodig, met de nodige bewegingsruimte om je stoelen makkelijk uit te kunnen schuiven als je wil uitstappen. Tuinmeubelen Ikea.

Die hoef je niet uit te schuiven en zorgt daarmee voor een meer compacte zithoek. Je maakt op die manier eigenlijk een wat meer volwassen versie van de picknicktafel. Voor hoeveel personen Een ander heel belangrijk punt is het aantal personen dat je kwijt wil in je zithoek. Heb je zelf al een gezin van 4? En krijg je regelmatig gasten te eten (als de situatie het weer toelaat)? Houd ook voor hen ruimte beschikbaar aan tafel.

Hetzelfde gaat natuurlijk op voor een loungeset. Hoeveel mensen wil je ontvangen? En kun je iedereen goed neerzetten? Het zou een beetje knullig zijn als je net vier comfortabele zitplekken hebt en een aantal dunne, plastic stapelstoeltjes. Dan krijg je gegarandeerd een stoelendans om de beste plek! Gezinssamenstelling Een ander element dat je niet moet vergeten, is je gezinssamenstelling.

Een glazen tafelblad is niet zo’n goed idee, bijvoorbeeld. Je hoeft daarentegen ook niet direct te gaan voor een goedkope set ‘omdat die toch veel te lijden heeft’. Je zult merken dat een duurdere set juist degelijker is en jaren meekan zonder in te boeten op stijl en functie! Gemak en onderhoud Ah, hier kun je makkelijk de fout in gaan! Want hoe veel mensen kopen er niet een fraai uitziende houten tuinset, om er na een jaar al achter te komen dat het hout niet meer warm van kleur is, maar dof grijs is geworden? Heel veel mensen, dat kan ik je op een briefje meegeven.

Picknicktafels Van Hout - Picknickbank Kopen - E-woodproducts.be

Daar doe je vrij weinig aan, behalve beitsen, lakken of opschuren (want dat is in feite wat ontgrijzen doet). Wil je een tuinset met minder onderhoud, dan kom je op metaal of kunststof aan, hoewel je ook een nieuwe materiaalsoort hebt waarbij hout wordt vermengd met hars voor een warme uitstraling én het gemak van kunststof.

Is het goed schoon te maken, gevoelig voor beschadigingen of moet je er jaarlijks onderhoud aan plegen? Het is belangrijk om je daar vooraf over in te laten lichten. Heb je kussens in je stoel of loungeset? Dan is het verstandig om na te denken over een plek om ze op te bergen (Tuinmeubelen Ikea).

Heb jij je tuin op orde? Bestrating of tegels, een bloembed of potplanten, boomsoorten en struiken of een gazon? Dan wordt het tijd om de tuinmeubels uit te zoeken. Een tuinset vormt meestal de basis van elke zithoek in de tuin. Welke je kiest hangt uiteraard af van jouw stijl en wensen.

Je dient hier te kunnen zitten tijdens een ontbijt met het gezin, een barbecue met vrienden of een verjaardagsfeest met de familie. Bedenk aan welke eisen jouw tuinset moet voldoen voordat je overgaat tot de aanschaf. Andere inspiratie Toch op zoek naar inspiratie over iets ander dan een tuinset? Gelukkig heeft Westwing meerdere artikelen voor jou klaarstaan.

Van welk materiaal wil je dat je tuinset gemaakt is? Afhankelijk van het materiaal is meer of minder onderhoud noodzakelijk. Duurzaam Ga voor een tuinset die duurzaam is en lang meegaat. Het is natuurlijk fijn als je niet elk jaar een nieuwe tuinset hoeft aan te schaffen. Een tuinset van hout die je goed onderhoudt gaat lang mee.

Als je de tuinmeubels in de winter afdekt of binnen zet gaan ze nóg langer mee. Rotan en bamboe gaan ook zeer lang mee en zijn erg duurzaam. Welke tuinset past bij mijn tuin of balkon? Welke tuinset je kiest hangt af van de plek waar de meubels moeten komen te staan, van je wensen, stijl en van het aantal gebruikers.

Laat Je Tuin Schitteren Met Deze Prachtige Picknicktafels - E-woodproducts.be

Op die manier kun je ze eenvoudig verplaatsen als ze niet worden gebruikt. Op een balkon zal je ook eerder voor kleinere of inklapbare tuinsets kiezen. Lees ook ons artikel over balkonmeubels voor meer balkon inspiratie. BJee denken aan een tafel met stoelen. Dat kan zijn een grote houten tafel, met daaromheen 6 stoelen.

Een enorme lounge zithoek is enkel weggelegd voor de grotere tuinen. Hierbij kun je denken aan twee comfortabele banken met in het midden een salontafel. Soms kun je zo’n tuinset ook verstellen zodat je er liggend kunt zonnebaden maar ook zittend aan tafel kunt dineren. Als je veel ruimte hebt in je tuin, kun je ook kiezen voor verschillende zitplekken in je tuin.

Op een andere plek zet je een grote eettafel met stoelen en op weer een andere plek ga je voor een lounge. biertafel. Zo is jouw tuin op alles voorbereid! Het kan ook slim zijn om enkele extra (klap)stoelen aan te schaffen zodat je altijd zitplekken hebt voor je gasten. Zo maak je jouw tuinset extra comfortabel Een tuinset is vaak gemaakt van harde materialen.

Denk hierbij aan een zitkussen op de zitbank, enkele kussentjes en eventueel een of meer zachte plaids om om je heen te slaan wanneer de avond valt. biertafel. Onze tips voor het kiezen van de perfecte tuinset Nu we al veel aspecten van het kiezen van de perfecte tuinset hebben besproken, komen we aan bij het laatste punt; de stijl.

Ze zorgen voor een natuurlijke zomerse flair. Zet rond de tuinset enkele potplanten neer met kleurrijke bloemen en groene planten om het plaatje compleet te maken. De verschillende materialen van een tuinset Tot slot speelt het materiaal van jouw tuinset mee in de keuze. Hieronder lees je meer over verschillende materialen voor tuinmeubels.

Hardhout is, zoals eerder genoemd, bijvoorbeeld erg sterk en duurzaam. Teakhout is ook een goede optie voor tuinmeubelen en staat prachtig in een natuurlijke tuin. Dit materiaal is redelijk weerbestendig. Het is erg onderhoudsvriendelijk en gaat lang mee. Bovendien is aluminium zeer licht. Dit materiaal past perfect bij modernere tuinen.

Navigation

Home